Σχετικά με εμάς

Το AthensOpenMuseum.com είναι ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στη μαγική πόλη της Αθήνας και την ιστορία της. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα και να ανακαλύψουν άγνωστες όψεις της είτε ζουν σε αυτήν και περπατούν καθημερινά στους δρόμους της είτε την επισκέπτονται για λίγες ημέρες είτε «ταξιδεύουν» σε αυτήν από μακριά, μέσα από τις «λεωφόρους» του Διαδικτύου.

Παλιές φωτογραφίες που ξεκινούν από τα μέσα του 19ου αιώνα, περίτεχνα χαρακτικά περιηγητών και καλλιτεχνών που επισκέφθηκαν την πόλη σε ακόμη παλιότερες εποχές, παλιοί χάρτες που αποκαλύπτουν ένα σχεδόν αγνώριστο σήμερα αττικό τοπίο, λεζάντες και κείμενα που δίνουν μία επιπλέον διάσταση στις εικόνες αναδεικνύοντας είτε το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο είτε σημαντικές ή ασήμαντες λεπτομέρειες – αυτά είναι τα κύρια εργαλεία μας για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτήν την πόλη. Δουλεύουμε σχολαστικά το διαθέσιμο πρωτότυπο υλικό για να αναδείξουμε την ομορφιά και τον πλούτο της πληροφορίας που κρύβει, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Το AthensOpenMuseum.com φιλοδοξεί να είναι μία εύχρηστη πύλη που θα διευκολύνει τον επισκέπτη να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό, να αναζητήσει αυτό που τον ενδιαφέρει, να περιπλανηθεί στο χώρο και στο χρόνο, να ανακαλύψει και να μοιραστεί άγνωστες πτυχές της πόλης. Και επειδή ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μια πόλη είναι να περπατήσεις σε αυτήν, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μπορεί κανείς να έχει πλήρη και άνετη πρόσβαση στο δικτυακό μας τόπο από το κινητό ή την ταμπλέτα του…